113
Minder suïcide bij geldzorgen

Mensen met schulden zijn een belangrijke risicogroep als het gaat om suïcidaliteit. En professionals en vrijwilligers in de Sociaal Economische Sector missen vaak de kennis en vaardigheden om signalen op te vangen en het gesprek aan te gaan. 113 Zelfmoordpreventie maakt daar werk van met trainingen voor deze medewerkers. Wij brachten het thema en de trainingen onder de aandacht binnen de doelgroep, met een concept, een campagne en een krachtige regel:

Laat mensen met schulden niet hun leven betalen.

Inkijkje in de belevingswereld
van mensen met schulden

Door voelbaar te maken wat het met mensen met schulden doet wanneer er bijvoorbeeld een rekening op de deurmat ploft, geven we een inkijkje in hun belevingswereld. In verschillende video’s zetten we voorbeelden van confrontatiemomenten centraal. Deze voorbeelden zijn klein en laagdrempelig, waarmee we aangeven dat zelfs ‘kleine’ financiële problemen tot suïcidale gedachten kunnen leiden. Zo ervaar je als ontvanger wat het effect is op mensen met geldzorgen en word je getriggerd om meer te ontdekken over het thema en de trainingen van 113.


Online ads

Resultaten

In de eerste fase van de campagne gingen we voor zoveel mogelijk zichtbaarheid. In de tweede fase wilden we dat de doelgroep het trainingsmateriaal ging downloaden. Beide doelen zijn behaald en zelfs in de fase 1 zagen we de eerste downloads al binnenkomen.

311K

Impressies

36K

Clicks

84

Downloads

Meer cases

Bekijk alle cases

Cappuccino
of espresso?

Kom langs in de Pastoe Fabriek om kennis te maken! Bel, app of mail Bert via 06 21 59 34 04 of bertdejong@vuurfusionlab.nl