Vergeer
Maakt gewone kaas weer bijzonder

Vergeer is een echt familiebedrijf dat al jarenlang met veel toewijding en liefde kaas op eigen wijze rijpt. Dit resulteert in kazen met een kenmerkende en bijzondere smaak. Maar de familie is een beetje bescheiden en had wat hulp nodig om het verhaal van hun vakmanschap te vertellen. Laat dat maar aan ons over!

Wij hielpen Vergeer met het verkondigen van hun boodschap door het schrijven van het merkverhaal en het ontwikkelen van de propositie. Daarnaast bogen we ons over de visuele identiteit. We restylden het logo en ontwikkelden advertenties en brochures. En waar de familie gewone kaas weer bijzonder maakt, maakten wij ook de verpakkingen weer bijzonder.

Klaar om te shinen

Het verhaal stond en het merk was klaar om te shinen. Tijd om de consument kennis te laten maken met de bijzondere kaas van Vergeer.

Samen met Vergeer stelden we een meerjarenplan met groeipilaren, een groeiplan per pilaar en de benodigde middelen. Vanuit dit plan werkten we onder andere mee aan het verbeteren van de distributie door data-analyse en het ontwikkelen van salespresentaties. En bouwden we aan merkbekendheid met behulp van een social media strategie en contentkalender.

Resultaten

En we boekten succes! De distributie van Vergeer liet een stijging zien in het supermarktkanaal, de promotie-effectiviteit steeg naar 40 procent en in een paar maanden tijd verdrievoudigde het aantal Facebook-fans van Vergeer.